Har du guldsmycken hemma som du inte känner att du har glädje av är det en utmärkt idé att sälja dem. Då får du ett välkommet tillskott till kassan och slipper ha dåligt samvete för att du inte använder dit guld.

Vad ska jag tänka på?

När du säljer guld finns det några saker att tänka på. Det är inte givet att alla butiker är seriösa. Kolla därför det du kan innan du skickar i väg ditt guld. Bland annat bör du väga det, till exempel hos en guldsmed. Skicka även förfrågan till flera guldhandlare och jämför totala värdet. Här är några frågor som är bra att ställa:

  1. Hur mycket väger mitt guld?
  2. Vad får jag per gram?
  3. Hur många karat har mitt guld?

Dubbelkolla att du får rätt grampris för dina smycken i slutändan, det vill säga pengasumman delat med totalvikten. Hör också efter så att guldhandlarens våg kontrolleras av Swedac, ett statligt kontrollorgan och en kvalitetsstämpel.

Sälja guld på nätet

Idag är det väldigt enkelt att sälja guld online så beställ din guldpåse på nätet. Tänk på att det är viktigt att försändelsen går iväg som rekommenderat brev. På så sätt är du skyddad om guldet skulle försvinna under transporten.

Relaterade inlägg