Accessoar är ett begrepp som inte är helt tydligt i alla sammanhang. Det härstammar från Frankrike och ska beteckna sådant som anses vara tillbehör till modet. Det handlar om att skapa en enhetlig stil, och valet av accessoarer är därför viktigt i kombination till sina kläder. Anledningen till att begreppet accessoar är lite otydligt är för att vi människor inte alltid är överens om vad som är mode. Men som exempel på accessoarer brukar räknas hattar, smycken, skor, skärp, väskor m.m. Det är helt enkelt tillbehör med bred variation.

Hur som helst, den som letar efter vackra accessoarer kommer alltid att hitta något som faller i smaken. Det finns till exempel mängder av vackra smycken i varierande utformningar och i olika prisklasser. Ett tjusigt smycke behöver ju inte alltid innehålla rent guld eller riktiga diamantdetaljer. Många gillar även väskor av olika slag, vilket är förståeligt då det är en vacker accessoar. En väska är framförallt praktisk och bör därför inte enbart ses som utsmyckning. Att en väska är just praktisk bör även vara utgångspunkt för valet av väska. Den ska givetvis vara vacker men glöm inte bort syftet med en väska.

En vacker men opraktisk väska är inte optimalt. När du är på jakt efter vackra accessoarer så rekommenderas att du även håller utkik efter begagnat, i second hand- butiker o.s.v. Dels är det möjligt att göra ordentliga fynd. Accessoarer som egentligen kostar mycket pengar kan man hitta till riktigt billiga priser. Dessutom kan man räkna med att hitta udda accessoarer. Speciellt om man letar efter vintage. Det är möjligt att hitta en hel del produkter som faktiskt inte tillverkas längre. Att äga någonting unikt är det många som föredrar.